PROVA PÅ KARTING

För att försöka ge en möjlighet att prova på Karting innan man själv väljer att köpa vad som krävs har klubben 2 Cadetti för dom lite yngre förarna, lämplig ålder ca 7-12 år för att nå fram i karten och inte vara för stor för den.
Ca en gång per månad under säsong Mars-Oktober arrangerar klubben prova på tillfälle med dessa där man helt kostnadsfritt kan prova på, det är tillfällena som är märkta med Kids Club – Prova på i kalendern, anmälan till dessa tillfälle kommer på hemsidan och klubben facebook sida.

Söndagar för prova på tillfälle 2023: Söndag v.12, v.16, v.22, v.26, v.30, v.34, v.39, v.43
Anmälan görs till:  snlk@telia.com

Utöver detta så är det även möjligt att hyra en Cadetti på Söndagarna 10:00-12:00 när det inte är prova på. Man sköter då karten själv och ansvarar för driften och ersätter eventuella skador som kan uppkomma. Personlig utrustning ingår.Kostnaden för detta är 1000:- per kart 10:00-12:00.Sedan 2021 finns det även 2 junior hyrkartar och dessa finns till uthyrning under hyrkartens öppettider som finns på Kristianstadhyrkart.se

Hur börjar man ?

För att få köra karting krävs kartinglicens och att man fyllt 6 år eller fyller 6 under året man börjar, medlemskap i en SBF registrerad motorklubb och att man betalt medlemsavgift.
Kristiantad Karting har även tid på banan utöver organiserade träningar dom flesta Söndagar 10:00-12:00 för förare som ännu inte tagit sin licens, denna tid är i första hand för barn och ungdomar. Här får ni köra 3 gånger helt kostnadsfritt med egen kart, efter 3 tillfälle behöver ni bli medlemmar i klubben för att fortsätta nyttja denna tiden.
Vi har även som målsättning att varje sommar erbjuda gokartskola för både nybörjare och mer erfarna förare. Förutsättning vid dessa tillfälle och Kids Club som inte är märkt med ”Prova på” är egen kart.
Licensen tar man genom att gå licenskurs i klubbens regi. Licensen kostar 520 kr för junior och 390 kr för Junior Debutant som man betalar till SBF ( Svenska bilsportsförbundet) via LOTS.
När man har licens får man sedan även köra vid klubbens schemalagda träningar, träningsavgiften är 1500 kr för förare 1 i familjen och sedan 100 kr per ytterligare förare per år.
Licensutbildningar genomförs löpande under åren men kan även göras vid behov.
Under ”klasser” här på sidan finns information om dom olika klasserna man kan börja köra och vad man börjar med beror framförallt på vilken ålder man har.
Är man intresserad av att börja med Karting så är det bästa att besöka någon av klubbens schemalagda träningar för att se vad det handlar om och få mer information. Passa då även på att rådfråga någon redan aktiv innan man köper sin första kart